Prerušené vzdušné telekomunikačné vedenie. Dievčine vykradli ruksak počas cestovania. Pre nepozornosť okradnutá žena pri nákupoch. Okradnutý aj invalidný dôchodca

09.12.2009 Celý región

Prerušené vzdušné telekomunikačné vedenie: Popradskí policajti vyšetrujú prípad poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, ku ktorému došlo v pondelok 7. 12. 2009 v čase okolo 13:30 hod. ...
Zatiaľ neznámy páchateľ prerušil vzdušné telekomunikačné vedenie medzi dvomi telefónnymi stĺpmi a ukradol telekomunikačný kábel o dĺžke 50 m typu 10Xn06, čím spôsobil pre spol. SLOVAK TELEKOM, škodu vo výške najmenej 200, -EUR.

Dievčine vykradli ruksak počas cestovania
O tom, že je rizikom prenášať cenné a drahé veci v ruksaku prevesenom na chrbte sa presvedčila v utorok 8.12.2009 aj 17 ročná dievčina z Kravan, okr. Poprad. Neznámy páchateľ jej v čase od 13:30 hod. do 13:40 hod v uvedený deň na prízemí budovy SAD v Poprade, keď prechádzala z baru na prízemí na autobusové nástupište, využil jej nepozornosť a odzipsoval vrecko ruksaku, z ktorého ukradol peňaženku. V peňaženke osobné doklady, 5 rôznych prsteňov zo zlata a dva náramky z bieleho zlata. Krádežou poškodenej vznikla škoda vo výške 430, -EUR. Prípad vyšetrujú popradskí policajti.

Pre nepozornosť okradnutá žena pri nákupoch
Na svoju nepozornosť v utorok 8.12.2009 doplatila 52 ročná žena z Toporca, okr Kežmarok. Okolo jedenástej hodiny počas nákupov v jednej predajni v Starej Ľubovni, jej niekto ukradol z kabelky prevesenej cez plece peňaženku.
V peňaženke mala 65, -Eur, občiansky preukaz, platobnú kartu a iné doklady. Následne zistila, že pomocou uvedenej platobnej karty bol 5 minút po krádeži uskutočnený výber vo výške 150, -Eur. Okradnutím a výberom peňazí vznikla pre ženu škoda vo výške cca 215, -Eur. Prípad vyšetrujú policajti zo Starej Ľubovne ako prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty a prečin krádeže.

Okradnutý aj invalidný dôchodca
V utorok 08.12.2009 v podvečer oznámil policajtom na OO PZ Prešov - Juh 29 ročný muž zo Zatína, okr. Trebišov, krádež peňaženky. Policajti pri preverovaní zistili, že okolo 16.48 hod. na chodníku medzi budovou ŽSR Prešov a budovou SAD Prešov neznámy páchateľ využil nepozornosť invalidného dôchodcu pohybujúceho sa na invalidnom vozíku v čase, keď ten sa počas stúpania hore chodníkom zapodieval obsluhou vozíka a z kolien mu ukradol voľne položenú peňaženku s hotovosťou 15,55 EUR. Krádežou vznikla pre muža škoda v sume 26, -EUR. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Prešov - Juh začal trestné stíhanie za prečin krádeže.
 

Vyberte región